21 Mart 2011 Pazartesi

TESADÜF

Bi arkadaşımla TESADÜF'ü konuştuk...Gerçekten böyle bir şey varmı?Yoksa fizikçileri dediği gibi imkansızmı?Yoksa felsefecilerin dediği gibi ÇEKİM midir?

Kararsız kaldım?Hangisi doğru...İnanmak lazım mı? Nedir tesadür:)

Meloşcum ne diyorsun?

4 yorum:

  1. Hımmm..öncelikle nasıl bir tesadüf yaşadığını öğrenmeliyim Aysun..valla meraktan değil:))

    YanıtlaSil
  2. :)

    Yaaa hayata dair tesadüfler :)Mesela aşk tesadüfleri severde vardı ya ?Gerçekten tesadüfmüydü sence?

    YanıtlaSil
  3. Aynı konuyu geçtiğimiz hafta konuştuk ofisten bir arkadaşla..Filmi izlediğimizde "yuh artık bu kadar da tesadüf olur mu?" DEMİŞTİK..Ama arkadaşın yaşadığı an da işte filmdeki tesadüflerin çok benzeriydi. Neymiş? Demek ki olabiliyormuş? ve biz gerçekten etrafımızda bizden bağımsız ama bizimle ilgili teğet geçen yaşamları göremiyormuşuz..ve bu tesadüf değil bence daha çok "işaretler" ...ve "kader" :) Her şeyin bir anlamı var bence Aysun, sadece fark etmek gerekiyor işte...

    YanıtlaSil
  4. Son Söz:Bi yazıdan kısa kesinti
    Kainatta tesadüf diye bir şey yoktur. Her şey en ince detaylarına kadar incelenerek hazırlanmıştır. Amerika' da bir kelebeğin kanat çırpması, Japonya' da bir kasırga meydana getirebilir.
    Varlık için önemli olan, yaşadığı olayların onu hangi hedefe yönlendirdiğini anlamaktır. Hedef bellidir ama biz bilemediğimiz için olayların akışına kapılır, sürüklenir gideriz.
    Yapacağımız en önemli davranış, kendimize belli bir hedef belirlemek ve o hedefe doğru emin adımlarla bıkmadan, vazgeçmeden yürümektir.
    "Hedefi olmayan gemiye, rüzgarlar bile yardım edemez."

    YanıtlaSil